söndag 5 augusti 2012

Är det något ni undrar?

Vissa bloggar har ju frågestunder relativt regelbundet, vi har inte haft en enda. Så är det något ni funderar över är det bara att fråga på om Melker, om mitt hundliv, om mopsar och allt annat!


Åke

7 kommentarer:

  1. Bra med frågestund! Jag har massvis med frågor. :)

    1. Hur är mopsar rent allmänt? Vet att man kan läsa jättemycket om det om man googlar, men gillar inte att läsa massa kommentarer på forum där det är antingen svart eller vitt.

    2. Har Melker (& Åke) mycket problem med andning & i hudvecken? Jag älskar mopsar & så fort jag ser en på stan tänker jag "NÄ, jag skaffar mig en mops!" men sedan kommer det dåliga samvetet som ett brev på posten med allt som har med deras nosar & andning att göra.

    3. Kan du gå supersuperlånga promenader med Melker eller blir det "problem"/att han inte orkar?

    4. Vilka andra raser har du tänkt på att skaffa. Man har ju oftast en hel hög man lite "väljer" mellan. Eller kan du "tipsa" om några raser? Man kanske stirrar sig blind på några olika raser men får upp ögonen för några andra om man ber om tips, tänker jag. :)

    5. Jag är så inne på att skaffa hund men som du kanske märker har jag lite problem med att välja ras. Just nu är jag inne mycket på att skaffa en Sheltie. Har du något att säga om den rasen? Någon slags erfarenhet?

    6. Hur har allt fungerat tidsmässigt? Valptiden, var ni lediga då? När ingen är hemma, osv!

    7. Hur ser du dig som hundägare?

    8. Vad har du för "syn" på ett hundliv. Tex är du väldigt hård i uppfostran, hur vill du att andra ska hantera honom, tränar du varenda dag, tillåter du andra som möter er på promenad hälsa på honom?

    9. var det lätt i början? att tex lära honom åka buss, gå i koppel, gå på stan osv.

    10. kommer säkert kunna skriva fleeeeera frågor till men nu räcker det! puss :)

    SvaraRadera
  2. Kom på massa fler frågor, fast om dig!

    1. vad ska du börja plugga?

    2. vad har du pluggat?

    3. vad har du jobbat med?

    4. hur kommer du bo i göteborg? i stan? kommer melker flytta med dig eller sin husse?

    5. och hur kommer det fungera? kommer ni fortsätta vara tillsammans?

    SvaraRadera
  3. Hej!
    1. Hur mycket väger Melker?
    2. vad får Melker för foder?
    3. Är transportburen ni köpte på ÖOB bra?
    melker är så sööt.

    SvaraRadera
  4. Jag blir också sugen på att fråga lite.

    Jag har hört att mopsar uppskattar att leka ned större hundar och att de inte förstår hur små de är, stämmer detta in på Melker?

    Detta med att de har för stora huvuden när de föds så oftast behövs kejsarsnitt, är det sant? I så fall, hur ställer man sig till det? Likaså som tidigare kommentar känner jag likadant med deras risk för att ha svårt att andas och att det skulle ta emot att välja en mops för att inte uppmuntra avel på dessa djur. Jag har under en tid letat efter mopsar med lite längre nos men finner det ingenstans! Är det helt ointressant med långnosade mopsar (läser man rasstandard så verkar det så). Det är ju synd för mentaliteten ska visst vara underbar.

    Hur fungerar det med att lämna Melker hemma? Jag har hört att det är svårt för en mops att vara ensam hemma en längre tid. Är det naivt att tro att sällskap till mopsen löser problemet? Med vinthundar så löser man problemet med kompisar till den iaf. Mops är inte vinthund, så det kan självklart vara annorlunda. Sen innan jag blir utpekad för att vilja ha mina hundar ensamma flera timmar om dagen är inte mitt mål och så ser det inte ut heller, det är alltid någon hemma. Men lite ensamhet blir det, speciellt om man handlar på ljusa dagen och hunden inte orkar med värmen, bilen är inget alternativ då.

    Upplever du att mopsar är en frisk ras utöver pill med rynkor, pill med tänder och ökad risk för ögonskador? Märker du om mopsen ändå förstår att mopsens ögon är extra utsatta eller de springer på som vanligt genom buskar och snår?

    Jag hoppas inte jag har låtit nedvärderande eller stroppig. Jag började följa bloggen för mitt intresse för mopsen, deras mentalitet och dessa frågor är gnagt i några år nu så det vore skönt att få spräcka hål på det som inte är sant och få höra hur det är. Sen kan jag meddela att jag har inte vinthundar idag utan det är från min uppväxt. Idag lever jag med engelsk bullterrier.

    Tack för en mysig blogg och fortsätt med ett bra jobb med Melker!

    Hälsningar Patricia

    SvaraRadera
  5. Hur mycket pengar tror du ungefär att du lägger på Melker på (en månad är väl för lite att uppskatta kanske) men säg 3 månader om du inte har shop-stopp ? ;)

    Är du sugen på att skaffa fler hundar och är det då fler mopsar eller annan ras?

    Hade ni bestämt er för att skaffa en hane från början och isf vad gjorde att ni valde just det könet? :)

    Det här med shopping är ju livsfarligt och jag borde verkligen också införa shop-stopp för jag vågar inte ens visa för Linus allt jag köper längre.. hahaha
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Vill du ta en fika med mig när du kommer till Göteborg?

    SvaraRadera
  7. Måste bara säga att; helt underbar bild! Perfektion. Hihi

    SvaraRadera