onsdag 29 februari 2012

In i dimman

Vi tog en dimmig promenad med bästa boxer-vännen och hans husse. Det är roligt att ha en kompis som man kan prata av sig allt hunderi och myspromenera tillsammans med.
Lite ojämn terräng var perfekt för Melker som behöver bygga upp lite muskler igen. Kameran fick följa med, det är både roligt och tacksamt att fotografera hundar!

promenad10

promenad11

promenad1

promenad6

promenad4

promenad3

promenad7

hoppa

7 kommentarer:

  1. Hej! Tack för en en jätteskoj blogg, jag har en liten fråga? Har en 6 mån mopstik hemma, hon har precis börjat skälla... på allt! Hur var Melker i "spökåldern" och hur är han idag? Hon skäller, hoppar och gnyr mycket mot andra hundar vi går förbi och vi försöker självklart jobba på det. Har du några tips som fungerar, alla tips vi fått känns inte som de fungerar på en envis mops;) / Kram Stella och matte

    SvaraRadera
  2. Hej och tack för att du gillar min blogg :)

    Känner igen Stellas beteende i hur Melker var innan. Han började så smått skälla på andra hundar vilket utvecklades till stora utfall. Jag trodde att han var kaxig - men har senare lärt mig att han var väldigt osäker. Eftersom jag inte klev in och gav honom trygghet tog han saken i egna händer och började skälla, slänga sig i kopplet osv.

    Nu, efter en tids tränande har han blivit så mycket bättre! :)
    Jag tränar s.k "skvallerträning", använder enbart positiv förstärkning och använder klicker. Jag kan skriva ett inlägg om hur det går till och kanske filma oss lite. Hoppas det kan vara till någon hjälp!

    Kram Fanny

    SvaraRadera
  3. Oj, snabba svar! Gud va skönt att höra att vi inte är ensamma :) Det skulle vara oerhört tacksamt, som du säger det är precis så hon gör.

    Vi känner också att det antagligen är osäkerhet som framkallar detta beteende så det är väldigt svårt att ta till sig när folk förklarar att "med fysisk kontakt tillrättavisa hunden och berätta att hon gör fel" för det känns inte som det ger något i hennes fall.. Ska läsa på mer om "skvallerträning" och vi väntar med spänning på ett inlägg om du skulle få tid :)

    Tusen tack! /Kram från oss

    SvaraRadera
  4. Två böcker jag kan rekommendera är "Kontaktkontraktet" av Eva Bodfält och "Klickerträning för nybörjare" av Natasja Atterbom. Jag bygger all min träning på dem! Det är bara positiv träning som gäller i dom böckerna. Jag blev också tipsad om att tillrättavisa fysiskt, men det gjorde bara allt värre. Vi vill ju ha roligt med våra hundar och att dom ska tycka att vi är häftiga att vara tillsammans med :) Skulle rekommendera att ni skaffar en klicker om ni inte redan har det. Inlägget är påväg! kramar

    SvaraRadera
  5. Klicker finns och hon vet vad ljudet innebär, vilket jag förstår är en bra hjälp på vägen! Böckerna beställda från adlibris, NU kör vi :)Tack! Kram Stella och Cajsa

    SvaraRadera
  6. Hej! Vilken härlig blogg! underbara bilder! Böckerna har jag också läst (Bland annat Klickerträning för nybörjare och kontaktkontraktet) håller med att dessa är fantastiskt bra! :) Håller du på med agility/tävlingslydnad med mops? (Har inte hunnit läsa allt i bloggen ännu men såg lite rallylydnad? KUL! Jag ska börja med det i vår med min mops Doris :)
    Ha det toppen, Sofia & mopsarna!

    SvaraRadera
  7. SV: Det klart ni kan tävla i annat.. Melker verkar väl tycka det är roligt med rallylydnad tex?!
    Vilka fina bilder - det är härligt med en boxerkompis :D

    SvaraRadera