tisdag 8 februari 2011

Hos veterinären


Idag har varit en himsk dag!
Vi åkte iväg till Melkers värsta ställe: VETERINÄREN. Usch och fy. Ettårsvaccination stod på agendan och skrutten skötte sig bra. Han pep till lite när sköterskan stack in nålen men sedan var det ju över på en sekund.

Efter sprutan kom veterinären in för att känna och klämma lite. Knän och tänder verkade bra och hon tyckte dessutom att Melker såg snygg och smal ut!
Tråkigt nog är Melker krypt sen födseln. Vi brydde oss egentligen inte speciellt mycket om det men nu när han blivit tonåring vill han gärna markera hemma hos andra och lyfter benet 1000 gånger under en promenad. Inte OK tycker matte och husse.

Efter lite konsultation tog vi det förskräckliga beslutet att frånta Melker kronjuvelerna redan på torsdag, dagen innan unge herrn fyller 1 år.
Som tröst har husse sagt att han (och matte ;) får en lillasyster om några år. Hoppas!

4 kommentarer:

  1. Melker, vi håller tassarna för dej på torsdag!

    Nanna & Leia

    SvaraRadera
  2. Åh, stackars lille Melker. Gibson ska också bli klippt, han har varit sjuk så mycket och vi får inte lov att avla på honom ändå. Då finns det ju egentligen ingen anledning att ha dem kvar, enligt vår veterinär slipper hunden mycket av den stress som kan komma med tikar i närheten och husse och matte slipper vänta på att han ska lukta och kissa på varenda tikfläck utomhus. Ni får ge Melker gott att äta efteråt så han blir glad. :)

    SvaraRadera
  3. Oj Melker, vad stor du är! Såg ju att det är någon som fyller år snart, då blir det väl tårta? :D
    Molle älskar att vara till veterinären, eller att sitta ute i väntrummet och kika på alla andra roliga djur ;)
    Vi slår också hål på fördomar med Molle! Han har inga problem alls att gå långt och springa fort som tusan kan han! Hans andning låter hur fint som helst tycker jag då jag träffat på värre bullar som snarkar till och med i "viloläge" ;) Visst flåsar han mer eller mindre, men det gör väl alla hundar =)
    Det är kul när folk får se hur bra det kan vara, så de inte bara ser de hemska hos raserna. Fast skräckexempel finns ju tyvärr alltid! =(
    Hoppas det går bra för dig nu utan juvelerna! =)

    SvaraRadera
  4. Hej "Melker" Kul att se dig! Lycka till på torsdag. Inget att spara på, om man ändå inte tänker avla. Har bara possitivt att säga om ingreppet.
    Vad skoj, med en "lillasyster" ;-)

    Håller krampaktigt tassar och tummar
    Susanne och tjejerna

    SvaraRadera